Trappförberedelse

IMG_5455Trapphuset uppifrån med byggnadsställning som golv. IMG_5411Övre hallen mot sovrummen som fått skivor på väggar och panel  och lampor i taket.

Mycket tankar och energi går åt att fundera ut vilken ordning alla saker ska göras på bygget. Vi har ju inte någon erfarenhet sedan förut av att planera ett helt hus, så vi får tänka till desto mer. Man får inte ha missat någon eldragning när man väl skivar väggarna om man säger så. Då blir det väldigt jobbigt.

Vi fick låna en byggställning så vi kunde göra klart trapphuset med väggar, takpanel, lampor, lister och allt, innan trappan skulle på plats. Det kändes enklast så. För att kunna göra trapphuset var vi dock tvungna att spika taket i övre hallen/allrummet först. Nu hoppas jag att inte glömt någon eldragning någonstans för nu är väggen och taket där på plats.

 

Det här inlägget postades i Husbygget av Sofia. Bokmärk permalänken.

Om Sofia

Jag och min familj bygger hus just nu och den här bloggen handlar om husbygget. Jag heter Sofia och är en smått förvirrad musikersjäl och världsförbättrare, som tror på en god Gud och vill bli självförsörjande så långt det är möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.