Kök och lök

De flesta valen i vårt hus har gått ganska enkelt tycker jag. Vi har ju planerat bygget så länge att vi haft gott om tid att klura på olika frågor, men när vi skulle planera kök fastnade vi vid bänkskivan. Ska man ha laminat, sten eller trä? Laminat, bra, billigt och snyggt, men jag tyckte inte om känslan och min känsliga konstnärssjäl har alltid rätt:)  Trä ser ut som trä, varken mer eller mindre, men det doftar trä och ska man betala mycket mer för doften? Sten är dyrt, fint praktiskt och jag läste att granit är det bästa valet på bänkskiva, men varje gång man ställer ett glas eller en tallrik på den måste man vara så försiktig. Det är vi inte i vår familj.

När jag hittade bambu föll jag direkt, den passar inte alls in i mallen ”Sekelskiftesstil”, men känns levande och som ett lite bättre miljöval än laminat. Den ska vara tålig som ett ganska fast träslag och den såg fin ut av vad jag kunde se på provet jag häll i min hand. Jag längtar efter att se den på plats. Pengarna då? Den kostar som de andra träsorterna( i det dyrare spannet), men ska man stå och stirra på den dag efter dag när man hackar sin sin lök, då får man väl betala för något man gillar också.

Skåpluckan från Ballingslöv ser ut så här och heter Meny, inte svårare än så.

Det här inlägget postades i Husbygget av Sofia. Bokmärk permalänken.

Om Sofia

Jag och min familj bygger hus just nu och den här bloggen handlar om husbygget. Jag heter Sofia och är en smått förvirrad musikersjäl och världsförbättrare, som tror på en god Gud och vill bli självförsörjande så långt det är möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.